Mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Vlechten
Het aanleggen van vloerverwarming op krimpnetten is één van de meest gekozen montagemethoden wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is. Bij deze montagemethode wordt de ondervloer bekleed met gegalvaniseerde draadstaalmatten, oftewel krimpnetten. De vloerverwarmingsbuizen worden hieraan vastgebonden met een speciale vlechtmachine. Na dit proces wordt een dekvloer aangebracht.

Onder de krimpnetten wordt reflectiefolie – en eventueel vloerisolatie – geplaatst om een gelijkmatige warmteverdeling te bevorderen én om warmteverlies tegen te gaan. Ook wordt er langs de muren randisolatie aangebracht om krimpscheuren en warmteverlies naar de wanden te voorkomen. De buizen worden in een slakkenhuispatroon bevestigd aan de netten en vervolgens afgedicht met een dekvloer van cement of anhydriet. Hierbij dient rekening gehouden te worden met een opbouwhoogte van circa 7 cm.

Voordelen van vlechten:
– Houdt de warmte lang vast
– Te combineren met isolatie
– Snelle, schone en makkelijke installatie
– Geschikt voor elke vloerbekleding
– Geschikt voor nieuwbouw
– Geschikt als hoofd- en bijverwarming

Meer informatie? Neem contact met ons op; wij geven u vrijblijvend advies.

Frezen
Vloerverwarming kan ingefreesd worden in dekvloeren van cement, fermacell, beton en tegel. Er worden sleuven van circa 2 cm diep in de vloer aangebracht waarin de verwarmingsbuizen geplaatst worden. Dankzij onze krachtige zuigapparatuur met HEPA-filter doen wij dit op een geheel stofvrije wijze, zónder hak- en breekwerk!

Een groot voordeel van deze montagemethode is dat de dekvloer niet verwijderd hoeft te worden voor het aanleggen van de vloerverwarming; het buizensysteem komt in de bestaande vloer te liggen. De buizen worden in een slakkenhuispatroon én dicht tegen het oppervlak aangelegd zodat er een snelle en gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte plaatsvindt.

Na het aanleggen en installeren van de vloerverwarming is het oppervlak direct gereed voor de plaatsing van de nieuwe vloer. Bij de freesmethode blijft de huidige vloer op oorspronkelijke hoogte; hierdoor hoeft er geen rekening te worden gehouden met het inkorten van deuren of het verhogen van het keukenblad.

Voordelen van frezen:
– Snelle en stofvrije installatie
– De dekvloer hoeft niet verwijderd te worden
– Geen opbouwhoogte
– Snelle opwarmtijd en gelijkmatige warmteverdeling
– Geschikt voor oud- en nieuwbouw
– Geschikt als hoofd- en bijverwarming

Meer informatie? Neem contact met ons op; wij geven u vrijblijvend advies.

Tackeren
De tackermethode biedt een oplossing voor vloerverwarming en isolatie in één. Deze montagemethode wordt vaak toegepast in appartementen en gestapelde woningen met een anhydriet dekvloer. De ondervloer wordt bekleed met tackerplaten van EPS of XPS; deze platen hebben een warmte-isolerende en geluiddempende functie. Vervolgens worden de vloerverwarmingsbuizen door middel van tackerclips vastgeniet op deze isolatieplaten.

De tackermethode is schoon, snel en makkelijk toe te passen; er komt geen schroefje of lijmwerk aan te pas. Na het aanleggen en installeren van de vloerverwarming wordt het oppervlak afgedicht en geëgaliseerd zodat de nieuwe vloer geplaatst kan worden. Hierbij dient rekening gehouden te worden met een opbouwhoogte van circa 7 cm.

Voordelen van tackeren:
– Vloerverwarming en isolatie in één
– Warmte-isolerend en geluiddempend
– Snelle, schone en makkelijke installatie
– Geschikt voor elke vloerbekleding
– Geschikt voor nieuwbouw
– Geschikt als hoofd- en bijverwarming

Meer informatie? Neem contact met ons op; wij geven u vrijblijvend advies.

Onze partners

Carnisse Montage werkt samen met de beste partners op het gebied van vloerverwarming. Door onze krachten en expertises te bundelen, voeren wij élke opdracht van begin tot eind succesvol uit.

Meer informatie opvragen